Toeristische ontdekkingsdag

Toeristische ontdekkingsdag 2022

26 juni
Stationsplein
Gratis Sint-Niklaas zomert
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Duid zondag 26 juni 2022 alvast aan in je agenda!

Social media sharing

Kom naar de Toeristische Ontdekkingsdag

Op zondag 26 juni kan je alle toeristische troeven van Sint-Niklaas gratis ontdekken. Maak kennis met plaatsen die je nog nooit bezocht. Met de wandelbrochure vul je al gauw een hele dag! Alle musea zijn geopend en gratis te bezoeken. Met de gratis wedstrijd sleep je misschien wel een hotelarrangement of ballonvlucht in de wacht!
 
Aan de infostand van toerisme Sint-Niklaas op het Stationsplein kan je tussen 10 en 16 uur je gratis wandelpakket afhalen. Bezoek op eigen houtje de bekende en minder bekende plekjes en de mooie groene parken in Sint-Niklaas. Zo is de zelden voor het publiek opengestelde Broederschool in art decostijl zeker een bezoekje waard. Verder krijg je gratis toegang tot de tentoonstelling "Recht door zee"; het Mercatormuseum en het Stem Zwijgershoek. Je kan ook een blik werpen in de unieke schatkamer van de Sint-Nicolaaskerk, de muurschilderingen van de Onze-Lieve-Vrouwkerk bewonderen of wegdromen bij kasteel Walburg.
 
Een blik op de toekomst werpen kan in het belevingscentrum "stad van morgen". Versteld staan van de grootste sigaar ter wereld doe je in het unieke Pijp- en Tabaksmuseum. Sfeer en ambiance zijn er volop. Geniet tijdens deze wandeling van het bruisende winkelhart waar de Terrasjesdagen plaatsvinden. De meeste winkels pakken uit met mooie kortingen.
 
 
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer