Terrasjesdagen
Terrasjesdagen

Terrasjesdagen

28 tot 30 juni
Stadskern
Genieten Met kinderen Winkelen

Het laatste weekend van juni reserveert stad Sint-Niklaas naar goede gewoonte voor de Terrasjesdagen. Met de terrasjesdagen op 28, 29 en 30 juni geven we de aftrap van de ‘Sint-Niklaas zomert’ campagne, die ook dit jaar weer tal van verrassende zomeractiviteiten in petto heeft.

Social media sharing
Beachvolleybal Happening
Van vrijdag tot en met dinsdag wordt de grootste markt van België omgetoverd tot een heuse volleysite tijdens de beachvolleyhappening – Memorial Annick Strijbol. Met 1200 ton zeezand worden zes terreinen aangelegd waarop zowel professionele spelers, amateurs, jeugd als recreatieve sporters aan de slag kunnen. Topaffiche is de manche van het Belgian Beachvolley Championship voor dames en heren op zaterdag en zondag. Deelnemen hoeft niet, gewoon de sfeer opsnuiven en genieten van een drankje en een hapje kan uiteraard ook. Toegang gratis.
 

 

Toeristische Opendeurdag

Aan de infotent van de dienst toerisme op het Stationsplein kan je tussen 10.00 en 16.00 uur een gratis wandelpakket ophalen waarmee je op ontdekkingstocht kan gaan langs musea en bezienswaardigheden waar je misschien al vaker achteloos aan voorbij liep. Op verschillende plaatsen krijg je een woordje uitleg van een ervaren gids. Bovendien kan je deelnemen aan een wedstrijd waarmee je mooie prijzen zoals hotelarrangementen en ballonvluchten kan winnen. Een bonnetje voor een gratis streekbiertje of vruchtensapje maakt het geheel compleet.

Vergeet zeker niet langs te gaan in de Sint-Nicolaaskerk waar het topstuk van de Vlaamse Meester Pieter Thijs in de kijker wordt gezet met het project Overmeesterd! van Vlaamse Meesters in Situ.
 

 

Foodtruckfestival Kantien Royal

Het hele weekend is Kantien Royal opnieuw te gast op de Grote Markt. Een eigentijds foodtruckfestival met een fijne selectie van de nieuwste mobiele keukentjes, hipste drankjes en trendy muziek. Gourmet hamburgers, Mexicaanse burrito's, spectaculaire hot dogs, oosterse dumplings en springrolls, indian curry, krekels op een stokje, ... Betaalbaar en keuze voor iedereen. Wil je gewoon even de sfeer komen opsnuiven en genieten in een sympathiek decor met een hippe soundtrack op de achtergrond, dan kan dat natuurlijk: de toegang is gratis!

 

Winkelen, ook op zondag!

Op zaterdag en zondag zetten de lokale handels- en horecazaken hun beste beentje voor. Ze verwelkomen de bezoekers van de stadskern met tal van acties in en rondom hun zaak. Ze steken het concept 'zomerbraderij' in een nieuw kleedje en openen hun deuren ook op zondag tussen 14.00 en 18.00 uur. Misschien scoor jij dan alvast je eerste solden-koopje? Wie Oh-punten spaart, wordt dubbel beloond gedurende de hele periode van de Terrasjesdagen.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer