Terras
Terrasjesdagen
Terrasjesdagen
Terras

Terrasjesdagen

21 tot 24 juni
Stadskern
Genieten Gratis Met kinderen Podium Winkelen Festival Sint-Niklaas zomert

De terrasjesdagen geven het startschot voor de Sint-Niklase zomer. Hét uitgelezen moment om je zomeraankopen te doen of om alvast een kleurtje op te doen op één van de vele zonnige terrassen. Ontdek wat de stadkern voor u in petto heeft tijdens dit feestelijke zomerweekend:

Social media sharing

Genieten in de stadskern tijdens de terrasjesdagen

  • We trappen de terrasjesdagen af op donderdagavond met een pleinconcert van Alana Dante op donderdagavond 21 juni. Live muziek vanaf 20 uur op het Sint-Nikolaasplein.
  • De lokale handelaars verwelkomen u graag het hele wekeend met tal van acties in hun zaak. Ze openen de deuren ook op zondag 24 juni tussen 14 uur en 18 uur. Wie Oh-punten spaart, wordt dubbel beloond gedurende de hele periode van de terrasjesdagen.
  •  Beachvolleybal tornooi van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 juni op de Grote Markt
  •  Foodtruck festival Kantien Royal van dinsdag 22 tot en met zondag 24 juni op de Grote Markt
  •  Fiesta Esplanada op het Stationsplein met The Romantics First Edition op zondag 24 juni
  •  Toeristische opendeurdag op zondag 24 juni

Alana Dante op donderdagavond 21 juni

Ontdek hier het programma van de pleinconcerten. Niemand minder dan Alana Dante geeft het startschot van een reeks pleinconcerten om u tegen te zeggen.  Live muziek vanaf 20u op het Sint-Nicolaasplein. Toegang gratis. 

Pleinconcert

Acties en kortingen, ook op zondag 24 juni

Gedurende de periode van de Terrasjesdagen, van donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni, bieden tal van handelaars kortingen en acties aan. Nog snel je zomerinkopen doen voor je op reis vertrekt ? Of een heerlijk drankje in de zon om nog wat kleur op te doen? De terrasjesdagen zijn hét uitgelezen moment! Wie lokaal koopt of verbruikt krijgt immers dubbele Oh-punten toebedeeld. Ruil dus nóg sneller je stadsvoordelen in! 

Stationsstraat

Beachvolleybal van 22 tot 26 juni op de Grote Markt

Van 22 tot 26 juni wordt de Grote Markt omgetoverd tot een heuse volleysite. Met 1.200 ton zeezand worden zes beachvolleybal terreinen aangelegd, waarop zowel profs, amateurs, jeugd als recreatieve sporters aan de slag kunnen. Topaffiche is de manche van het Belgian Beachvolley Championship voor dames en heren op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Meer info via deze link.

Beach Volley

Foodtrucks op de Grote Markt

Kantien Royal is van 22 tot 24 juni opnieuw te gast op de Grote Markt: een fijne selectie van foodtrucks, zomerse drankjes, wereldse gerechten, hippe muziek en zoveel meer bezorgen je ongetwijfeld een sfeervolle namiddag of avond.

Meer info via deze link

Kantien Royal

Fiesta Esplanada op het Stationsplein op zondag 24 juni

Zondagnamiddag wordt het Stationsplein verkeersvrij gemaakt en verwelkomen de lokale handelaars en horeca je op hun ‘Fiesta Esplanda’ vanaf 14 uur. Radio Land van Waas is sfeermaker van dienst, samen met The Romantics First Edition die om 15.30 uur. Er is ook heel wat kinderanimatie, waaronder kindergrimme en springkastelen voor verschillende leeftijden. 

Fiesta Esplanda

Lokaal kopen dubbel beloond

Tijdens de terrasjesdagen krijgen Oh-kaart houders dubbele Oh-punten bedeeld.

Bovendien maakt wie scant tussen 15 mei en15 juni kans om tijdens de Terrasjesdagen extra in de watten gelegd te worden. Klik hier voor meer nieuws. 

Ohkaart

Toeristische opendeurdag op zondag 24 juni

Tijdens de toeristische opendeurdag op zondag 24 juni worden alle bezoekers hartelijk ontvangen bij de belangrijkste monumenten, musea en bezienswaardigheden. Meld je aan bij de infotent van Toerisme Sint-Niklaas op het Stationsplein tussen 10 en 16 uur en je ontvangt een gratis infopakket met wandelgids en drankbonnetje. Deelnemen is gratis en bovendien maak je kans om een ballonvlucht of hotelarrangement te winnen.

Toeristische opendeurdag

Iedereen Rode Duivel in het WK fandorp

Iedereen Rode Duivel tijdens het WK voetbal deze zomer. En waar kan je beter supporteren dan in het Rode Duivel Fandorp op het H. Heymanplein. De match België-Tunesië wordt uitgezonden op groot scherm om 14u. Het plein is toegankelijk vanaf 13u. Inkom is gratis. Dé place-to-be voor echte voetbalambiance.

Genieten op een terrasje, ook met kinderen

 Wist je dat de stadskern heel wat leuke en kindvriendelijke terrasjes herbergt? Naast het nieuwe speeltuig op het Sint-Nicolaasplein en de springkastelen van Fiesta Esplanada, kunnen kinderen ook in Café Europa of Café De Prater naar hartenlust buiten ravotten. Ook bij Koek & Ei bijvoorbeeld is een uitgebreide kinderspeelhoek voorzien. Meer en meer horecazaken denken ook in hun aanbod aan de allerkleinsten. Zo staat er bij ’t Centerken ook babyvoeding op de kaart.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer