'Moddervrouwen' door André Roelant

Tentoonstelling 'Viermaal Groep Signaal'

27 januari tot 28 april
de Salons, Stationsstraat 85
Expo

Vier kunstenaars uit het Waasland die een academische opleiding genoten hebben, stellen elk tien werken tentoon in de Salons: André Roelant, Willy Verdickt, Roger Servotte en Emiel Foubert. Vier verschillende stijlen in één unieke tentoonstelling.

Social media sharing

De Salons, Sint-Niklaas

Stationsstraat 85
de Salons, Stationsstraat 85
Rondleiding met kunstenaar André Roelant

Deelnemers betalen het toegangstarief en genieten achteraf van koffie met gebak aangeboden door museumsponsors Patisserie Jan Reed en Delicatessen Van Poeck.

Reserveer vooraf je plaats via 03 778 34 50 of reservatiemusea@sint-niklaas.be. Opgelet: uiterste inschrijvingsdatum is 21 februari.

André Roelant, geen onbekende in de Salons, bewijst met schilderijen op groot formaat dat hij een uitzonderlijk portrettist is. Het werk van de onlangs overleden Willy Verdickt is een ode aan het impressionisme. Met diverse technieken zoals olieverf, acryl en pastel brengt hij de natuur van de Wase Scheldepolders tot leven. Roger Servotte grijpt terug naar de oude techniek van temperaverf waarmee hij met veel liefde en geduld, in pointillistische stijl, zijn geboorteplaats Steendorp en het omliggende landschap in beeld brengt. Tenslotte legt Emiel Foubert, vanuit het oogpunt van een architect, al decennialang zijn reisverhalen vast als beklijvende aquarellen op een minimalistisch formaat.

De expo 'Viermaal Groep Signaal' loopt van zondag 27 januari tot zondag 28 april 2019.

Openingsuren

  • Donderdag – vrijdag van 13.30 tot 17 uur
  • Zaterdag van 13 tot 17 uur
  • Zondag van 11 tot 17 uur

Locatie

de Salons, Stationsstraat 85

Toegang

2 EUR / 1 EUR met korting

Gratis voor kinderen tot en met 12 jaar, houders museumkaart, MuseumPASS, lerarenkaart.

Gratis toegang op zondag van 11 tot 13 uur.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer