Disegno

"Tekening" (Disegno) - Deel 2

6 april tot 19 mei
Vierkante Zaal
Expo

Disegno is een tentoonstelling in twee delen. In dit tweede deel draait alles om het artistieke proces. De schets wordt zo de essentie van dit deel van de expo.

Social media sharing

Schetsen en ontwerpen vormen de basis van een artistiek proces. Ze illustreren de vaak boeiende zoektocht van kunstenaars en leerlingen. Ze tonen het proces dat voorafgaat aan het product. De schets is immers de voorbode van de tekening, maar kan ook op zichzelf staan, als dagboekfragment of zelfstandig kunstwerk. 
De intimiteit en kwetsbaarheid van de schets toont zeer mooi hoe een kunstenaar een bepaalde weg aflegt en tot het eindresultaat komt. 
Het tweede luik wijden we aan schetsen en schetsboeken van zowel hedendaagse kunstenaars als oude meesters, naast de schetsboeken en ontwerptekeningen van leerlingen uit alle graden van de academie.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer