:host { --enviso-primary-color:#000000; --enviso-secondary-color: #1097D9; font-family: 'PT Sans'; }
Promobeeld straattheaterfestival

Straattheaterfestival

26 juni tot 4 juli van
Sint-Niklaas
Gratis Met kinderen Theater Wandelen Zomerpret Sint-Niklaas zomert

Een verrassend stadsparcours met straattheater! Deur naar de zomer!

Social media sharing

Graag willen we de zomer inzetten met een vrolijke noot. Hoe kan dat beter dan met een groot straattheaterfestival aan het begin van de zomervakantie.

Twee weekends lang kan je genieten van een familie- en gezinswandeling in de stadskern. Kom genieten van installaties van zowel amateurs als professionelen. Zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan de stad. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten. Het straattheaterfestival vindt plaats in het weekend van 26-27 juni en 3-4 juli 2021. 

De coronacijfers en vaccinatie gaan de goede richting uit. Toch houden we het samen veilig.

  • Respecteer 1,5 m social distance.
  • Draag een mondmasker op drukke plaatsen. 
  • Bij te veel volk, kunnen sommige locaties tijdelijk afgesloten worden. Even wachten is aan te raden.
  • Geniet van het straattheater, maar blijf niet nodeloos lang hangen op dezelfde plaats om vlotte doorstroming te kunnen garanderen.

Wij wensen jullie een heel fijn bezoek!

Welkom op je eigen ontdekkingsreis! Laat je verrassen door tal van artiesten en kunstenaars op het straattheaterfestival. Hier vind je een overzicht van de verschillende artiesten terug. 

Wat zij gaan doen en hoe alles er zal uitzien, zal je zelf moeten komen ontdekken. Vergeet dus zeker niet te reserveren.

Bij de installatie van het ‘t schilderateljee schildert iedere passant mee aan een reuzecanvas, weet jij al hoe je zal bijdragen aan dit collectief meesterwerk? De Karakopter die vertrekkensklaar staat tussen de bomen laat je dan weer dromen van een vlucht hoog
boven de stad.

Vanuit de richting van de kiosk klinkt ondertussen de sfeer-en dansmuziek met de accordeon van Brecht Goudesone.

Dwaallicht VZW stelt graag hun labyrinth gemaakt van bamboe voor. Welke ingang van het Pythagoras labyrinth kies jij? Links of rechts?

Heel veel verschillende straatartiesten komen je plezieren met hun gekke kostuums en acts. Deze artiesten en muzikanten staan alvast voor jullie klaar: Hoogeman, DiDi DiscoStreet, David Cassel, kinderkaravaan, de steltlopers van Merchtem en de Armanis Walking
Jazz Band.

Wie weet word jij ook een echte acteur in een echte film. Productie en zonen regisseert de enige echte straattheaterfestival film. Ben jij ook benieuwd naar jouw rol?

Recycl’Art of van afvalhout iets mooi maken. DeVanHut zorgt voor 3 verrassende installaties. Hoe ze eruit zullen zien, zullen jullie zelf moeten komen ontdekken. Ook kinderkaravaan geeft met zijn interactieve installaties hout een tweede leven.

De volgende artiesten inspireerden zich vooral op dieren. Dus echt iets voor de dierenliefhebbers onder jullie. Stijn De Pourcq stelt met trots zijn gemummificeerde dieren voor. Ook de Machinerie zal je van je sokken blazen met hun creatie van de zoo.

Het programmaboekje ontvang je bij de start van het straattheaterfestival!

De info over de straatanimatie volgt binnenkort

 

De info over de brochure en het parcours vinden jullie hier binnenkort terug.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer