Winter

Sint-Niklaas Wintert

10 december tot 16 januari
Grote Markt
Sint-Niklaas wintert
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Tijdens de winter kan je in Sint-Niklaas terecht voor tal van activiteiten!

Social media sharing

Uren schaatsplezier op d’ijspiste, winter-winkelen op zondag in de stadskern, een winterkermis voor jong en oud en nog zo veel meer!

D’Ijspiste is dit jaar ook weer van de partij. Bewegen in de buitenlucht doet sowieso goed en is bovendien gewoon ook plezant. Het ideale uitje met de hele familie of met vrienden. Dankzij een aantal aanpassingen in de opstelling en de organisatie, en dankzij het Covid Safe Ticket, kunnen we naar hartenlust veilig schaatsen op de Grote Markt vanaf 10 december tot en met 16 januari. Ook de bijhorende chalet zal open zijn voor een heerlijk drankje of een lekker hapje. Hier gelden de horecamaatregelen om alles corona-safe te laten verlopen.

Op zondag 12 en zondag 19 december zullen er ook 2 winkelzondagen plaatsvinden. De ideale gelegenheid om eens een kijkje te komen nemen in de stadskern en je kerstinkopen te doen.

Ook de winterfoor kan veilig georganiseerd worden. We laten ze zelf een dagje langer lopen dan gepland, namelijk tot en met dinsdag 21 december. De foor start op zaterdag 4 december. Wie gaat markten op donderdag 9 december op het Hendrik Heymanplein maakt kans om kermisjetons te winnen! Welkom, mét mondmasker weliswaar, zowel op de donderdagse markt als op de winterfoor.

Een gezellige markt op het stationsplein georganiseerd door de marktkramersvereniging. De markt gaat door op zondag 12 december en zondag 19 december van 14u tot 20u.

De twee zusjes Emma en Sarah nemen je mee langsheen verschillende stops in de stadskern. De kinderen vertellen hun droom via adembenemende licht- en geluidinstallaties. Nu de kerstmarkten en de nieuwjaarshappening geannuleerd zijn, wordt het parcours van de magische droomwandeling uitgebreid, met een extra blikvanger op Castrohof en een verwarmende eindstop op de Grote Markt. Een hoge, verlichte toren brengt daar extra sfeer, een drankje en een warme afsluiter van het parcours. We geven nog niet al te veel prijs, maar hou jullie brievenbus de komende weken in de gaten. 

Het parcours treedt in werking zodra het donker wordt. Overdag kan je ook genieten van de wandeling, maar dan zonder extra animaties. Die draaien enkel tussen 16:00 en 21:00. Het parcours loopt vanaf 16 december tot en met 9 januari. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer