The Sea Within

The Sea Within

16 november van
Stadsschouwburg
Theater
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

Nu Lisbeth Gruwez haar triptiek van het extatische lichaam voltooide met drie internationale succesvoorstellingen wil ze radicaal van koers veranderen. De eruptieve choreografieën waaraan ze haar stalen reputatie te danken heeft, ruimen veld voor aanhoudend kolkend magma.

Social media sharing

The Sea Within is een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen. Nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, laat ze tien danseressen opgaan in een weids, ademend landschap. Voor het eerst danst Gruwez haar choreografie niet zelf. Ze selecteerde tien krachtige lotusbloemen die symbool staan voor verbinding en een nieuw, hedendaags ritueel brengen waarin de wij het ik omarmt.

De muziek is zoals gewoonlijk van de hand van Maarten Van Cauwenberghe, dit keer bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van je zintuigen.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer