d'IJspiste

Schaatsen op d'ijspiste

10 december tot 16 januari
Grote Markt Sint-Niklaas
Met kinderen Sint-Niklaas wintert

Van vrijdag 10 december 2021 tot en met zondag 16 januari 2022 vormt aan het statige stadhuis van Sint-Niklaas de feeëriek verlichte ijspiste andermaal het epicentrum van Sint-Niklaas Wintert, met naast de schaatsbaan een sfeervolle chalet en een gezellige winterbistro.

Social media sharing

Schaatsbaan

Schaatsen is winterpret voor jong en oud. Van maandag tot zondag is de schaatsbaan langs de promenade op het evenementenplein van Sint-Niklaas open voor alle sportievelingen, maar natuurlijk ook voor de vele recreanten, kinderen en ouders die de schaatsen aanbinden.

Voor kinderen zijn er schaatshulpjes voorzien in de boeiende vorm van pinguïns, ijsberen... en voor de allerkleinsten zelfs zittende schaatshulpjes in leuke vormen.

d’IJspiste van 16 op 45 meter lang is volledig overdekt, ook voor het publiek. Een sprankelende verlichting met aangepaste muziek dompelt d’IJspiste in een feestelijke eindejaarsfeer.

De schaatsen zijn van het type ‘Ski’, zonder veters en voorzien van een kliksysteem voor een optimaal gebruiksgemak. Voor de allerkleinsten zijn er schaatsen van het type ‘Bob’, met dubbele glijders. Alle schaatsen zitten lekker voor een aangenaam schaatsgevoel. Je kan ze aantrekken in de schaatswinkel, waar je schoenen veilig worden bewaard.

Tarieven

Standaard: 6 EUR (inclusief huur schaatsen)

Scholen of groepen: 3.5 EUR (vanaf 20 personen)

Kansenpas: 2 EUR

10 beurtenkaart: 50 EUR

Openingsuren

Op weekdagen van 9u tot 22u

Op zaterdag van 11u tot 23u

Op zondag van 11u tot 22u

Tijdens de schoolvakantie is D'ijspiste dagelijks geopend van 11u tot 22u

Contact

Reservaties en/ of inlichtingen: 

info@walburg.be 
0473-42.54.87

Reservatie is niet verplicht.

Reservaties voor scholen:

ijspiste@walburg.be

Covid Safe ticket verplicht vanaf  12 jaar en 2 maanden

De volledige locatie voor zowel schaatsers, als bezoekers aan ‘d Ijspiste en de winterchalet is Covid Safe. Dit betekent dat je moet voldoen aan één van de onderstaande punten:

- een Covid Safe Ticket + een geldig identiteitsbewijs (vanaf 12 jaar en 2 maanden);

- Een negatieve PCR-test van maximum 48 uur + een geldig identiteitsbewijs (vanaf 12 jaar en 2 maanden).

- Negatieve antigeen test uitgevoerd door medisch geschoold personeel (24 uur geldig) + geldig identiteitsbewijs

Let op: De antigene test kan u - door medisch geschoold personeel - laten afnemen bij een aantal apothekers. Van hen krijgt u dan een attest of QR-code waaruit de geldigheid van de test blijkt.

Mondmasker verplicht bij het rondwandelen vanaf 6 jaar

In het winterchalet en op het terras gelden de horecamaatregelen. Samen met je Covid Safe Ticket is het dragen van een mondmasker verplicht als je niet neerzit.

Mondmasker ten zeerste aangeraden bij het schaatsen

Bij het schaatsen is het dragen van een mondmasker niet verplicht omdat we als organisatoren het aantal schaatsers op het ijs beperken tot 100. We raden het dragen van een mondmasker wel ten zeerste aan.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer