Verbinding

Rasa - Verbinding

11 tot 26 september
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
Expo
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

WONDERKAMERS MET KUNST, NATURALIA & FILOSOFIE.
Een tentoonstelling voor grote en kleine mensen. Met RASA-rondleidingen voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Social media sharing

Wat is natuur?
Kan een boom je vriend zijn?
Kunnen planten voelen?

Een en al leven is de aarde. Een wonder. Kijk met verwondering naar de aarde en de natuur en vanzelf voel je respect. En liefde. En wat je graag ziet, maak je niet stuk.

Alles in de natuur is met elkaar verbonden. De natuur verspilt niets. Niets gaat verloren. Telkens weer wordt het leven doorgegeven in een voortdurende kringloop - zelfs na vernieling herstelt de natuur zich weer snel. En hoe meer soorten, hoe meer diversiteit, hoe sterker het leven.

VERBINDING toont kunst van:
Annemarie Maes (BE),  Bronwyn Katz (ZA), Gino Rizzi (IT/BE), Katleen Vinck (BE), Koen Vanmechelen (BE), Ledelle Moe (ZA), Lizan Freijsen (NL), Shaakira Jassat (ZA/NL), Stefaan van Biesen (BE), Thijs Van der Linden (BE) en Tinka Pittoors (BE)

In de wonderkamers met kunstwerken en naturalia ontdek je meer over de samenhang tussen mens en natuur. De filosofische vragen moedigen aan om te ontdekken hoe je anders kan omgaan met de unieke planeet waarop we leven.

In de tentoonstelling worden kinderen uitgenodigd om een brief aan de aarde te schrijven om zo hun bezorgdheid over de planeet uit te drukken en hun hoop voor de toekomst te delen.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer