poëzie

Poëzie op Zondagmorgen

5 april van
De Foyer
Geannuleerd
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

Poëzie op Zondagmorgen blijft een vaste en geliefde waarde bij heel wat poëzieliefhebbers van eigen stad en ver daarbuiten. De 44ste editie belooft opnieuw een intense mix van jong en ouder, bekend en minder bekend dichterstalent! Welkom in De Foyer van de Stadsschouwburg om 10u30.

Social media sharing

Anna Enquist - 5 april

Anna Enquist, (Amsterdam, 1945), pseudoniem van Christa Widlund-Broer, neemt een lange aanloop om in de Nederlandse letteren te debuteren. Haar debuutbundel Soldatenliederen (1991) wordt enthousiast onthaald en vergeleken met het werk van Neeltje Maria Min en Eva Gerlach. Verzet tegen verlies, teloorgang en verval is een centraal thema in deze en volgende bundels. Door exact te zeggen waar het op staat en dat niet te verhullen, wordt troost gevonden én geboden voor lijden, angst en vertwijfeling.

Anna Enquist was van 2014 tot 2016 stadsdichter van Amsterdam. Als voetballiefhebber publiceerde ze jarenlang verhalen met een averechtse blik in het tijdschrift Hard Gras. De dood van dichter Gerrit Kouwenaar (2014) resulteerde in 2017 in het ontroerend relaas van een vriendschap: Een tuin in de winter. Ze ontving voor haar werk onder meer de Cees Buddingh’-prijs, de Debutantenprijs en de Gedichtendagprijs.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer