poëzie

Poëzie op Zondagmorgen

2 februari van
De Foyer
Gratis Podium
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

Poëzie op Zondagmorgen blijft een vaste en geliefde waarde bij heel wat poëzieliefhebbers van eigen stad en ver daarbuiten. De 44ste editie belooft opnieuw een intense mix van jong en ouder, bekend en minder bekend dichterstalent! Welkom in De Foyer van de Stadsschouwburg om 10u30.

Social media sharing

Maria Barnas - Max Greyson - 2 februari

Maria Barnas (Hoorn, 1973), gelauwerd dichter, auteur van twee romans en beeldend kunstenaar, geldt als een van de belangrijkste stemmen in het hedendaagse poëzielandschap van de Lage Landen. De verhouding tussen taal, beeld en de werkelijkheid vormt een van haar belangrijkste thema’s, zowel in haar geschreven als beeldend werk.

“Nadat ik de debuutbundel van Max Greyson (Antwerpen, 1988) had gelezen, herinnerde ik me vrijwel niets. Had ik soms niet goed gelezen? Dat ik de bundel een tweede kans gaf, was omdat ik toch onder de indruk raakte van het verlangen van de dichter om hartstochtelijk te leven en daar de woorden voor te vinden. Wat deze bundel draagt, is een vaart, een aanstekelijke energie waarmee wankele liefdes in een broeierig nachtleven worden afgetast.” Dat schreef Maria over Waanzin went niet, het debuut van Max Greyson uit 2016. 

Twee uitmuntende dichters verenigd op één podium.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer