Oorlog en terpentijn

Oorlog en terpentijn

18 december van
Stadsschouwburg
Podium

Jan Lauwers bewerkte dit meeslepende epos tot een intense vertoning over de opkomst van de industrialisering, het geweld van de Groote Oorlog, de liefde, het geluk, het verdriet en de geheimen van een mensenleven, op een compositie van Rombout Willems en met Viviane De Muynck in een hoofdrol.

Social media sharing

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van schrijver Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude schriften. Jarenlang durfde Hertmans die niet te openen, tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door armoedige kinderjaren, gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in WOI en een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Hertmans’ fascinatie voor het leven van zijn grootvader bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van de aangrijpende roman Oorlog en terpentijn.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer