Las Lloronas
Philippe Robbrecht Trio
O'tridal
Cutting & Niepold
Neonerd

Onlineconcerten 't Ey

4 april tot 25 juni van
Online
Gratis Concert

2021 bracht ons voorlopig niet veel soelaas. Daarom startte 't Ey met wekelijkse livestreams op zondagnamiddag, telkens om 16 uur. Zij selecteerden het neusje van de zalm uit de folk.

Social media sharing

Nog even stil...

Muziekclub 't Ey blijft voorlopig gesloten, maar we zenden enkele concerten via live stream uit. Achter de schermen blijft 't Ey hard doorwerken om zo veel mogelijk fantastische muziek op het podium te zetten.Van zodra het weer mag worden de livestreamoptredens omgezet in openluchtconcerten.

WÖR pompt nieuwe energie in 18e eeuwse melodieën van bij ons, met een groove die aanstekelijk werkt, aangedreven door het strakke tempowerk gitaar en baritonsax. Ongeveer 300 jaar geleden schreven enkele muzikanten uit Antwerpen, Brussel, Leuven en omstreken hun favoriete muziek neer. Het papier vergeelde en de verzamelingen belandden in stoffige archieven. Die tijd is voorbij!
 
WÖR bracht vorig jaar hun tweede cd uit, "About Towers". Het schijfje staat vol eigenzinnige interpretaties van melodieën uit beiaardmanuscripten. Ze komen de cd bij ons voorstellen mét een mobiele beiaard, bespeeld door Liesbeth Janssens (o.a. kathedraal Antwerpen)

Dit trio brengt op een unieke manier jazz en barok samen met een originele vertolking van gekende werken. Geen technische stunten, maar creatieve, verleidelijke interpretaties van grote namen die doen dromen (Goldbergvariaties, J.S. Bach). Nu eens etherisch en fragiel (Preludium, J.S. Bach), dan weer eerlijk en innig (“Sola, perduta, abbandonata”, G. Puccini), of erg persoonlijk geïnterpreteerd én gearrangeerd (“With Darkness Deep” , G.F. Händel). De muzikanten slagen er telkens wonderlijk in barok en jazz in elkaar te laten lopen tot een exquise blend, delicaat en subtiel als een topwijn.

Een vrolijke mengeling van muziek en verhalen over het leven en laten van de homo neonerdicus. Nederlandstalige muziek over de liefde, de ontgoocheling, ruimte en tijd, fysica, de absurditeit van het leven en het wel en wee van de mens. U mag zich verwachten aan een boeketje liefde doorweven met maatschappijkritiek en een flinke dosis humor.

Tamala is zeer organisch tot stand gebracht. Zoals dat meestal gaat, begon het met een ontmoeting tussen mensen. En die lieten een flinke muzikale indruk achter bij elkaar en de luisteraars. Dat was zeer duidelijk tijdens de eerste editie van het Hide & Seek Festival, georganiseerd door Muziekpublique. Samenspelend beweegt hun muziek tussen verschillende instrumenten en tradities. De naam voor de groep betekent toepasselijk "reizigers".

Eén van die reizigers is Mola Sylla, één van de grote zangers binnen de traditie van de Senegalese griotten. Een griot is in West-Afrika een dichter of lofzanger, bewaarder en verteller van mondeling overgebrachte tradities en geschiedenis. Met behulp van zijn speciaal en korrelig stemtimbre laat hij je niet onberoerd. Mola staat bekend als één van de creatiefste Senegalese zangers. Ook te horen op de soundtrack van Werner Herzog's film "The Blue Yonder". Daarnaast bespeelt hij onder meer xalam (West-Afrikaanse luit).

Hij wordt begeleid door de virtuoze koraspeler Bao Sissoko, eveneens een telg uit een familie Senegalese griotten. Zijn herkenbare speelwijze op kora (Afrikaanse harp), soms fijn en breekbaar, dan weer ruw en energetisch, maakten hem een autoriteit op het instrument. Niet alleen aan de zijde van sterzanger Baaba Maal.

Samen met de immer verrassende en veelzijdige violist Wouter vormen ze een hartverwarmende muzikale eenheid die je ongetwijfeld in een trance brengt.

3'Ain is een splinternieuw trio, waarin Yamen Martini (trompet), Otto Kint (contrabas) en Piet Maris (accordeon) de krachten bundelen: ze spelen hedendaagse jazz en wereldmuziek met oriëntaalse invloeden.
 
In 2015 kwam Yamen van Syrië naar België, waar hij Piet ontmoette: de twee startten een samenwerking voor muziek bij een theatervoorstelling in 2016. Later nodigde Piet Yamen uit om als gastmuzikant mee te spelen bij Jaune Toujours, zoals te horen is op hun laatste album Europeana (2018). In de zomer van 2019 werd Otto gevraagd om mee in hun muzikale avontuur te stappen: het nieuwe trio 3’Ain was een feit.
 
De naam van de band is gebaseerd op ع , de achttiende letter in het Arabische alfabet: één van de moeilijkst uit te spreken klinkers voor westerlingen. Omdat die in Arabische chat- en sms-conversaties dikwijls wordt weergegeven als 3 en uitgeschreven wordt als 'ain, leek 3'Ain wel een gepaste naam voor een trio dat hedendaagse jazz en wereldmuziek speelt, met Midden-Oosterse invloeden.

Las Lloronas startte in de Brusselse straten als een tijdelijk en spontaan project tijdens de winter van 2017.

Sura Solomon (BE/USA), Amber in ‘t Veld (ES/NL) en Marieke Werner (DE) ontmoetten elkaar jaren eerder, met een gedeelde passie voor sociologie, activisme en kunst. Deze passie vertaalt en transformeert zich in muziek die hun ervaringen en 5 verschillende afkomsten weerspiegelt. Met de unieke combo van akoestische muziek en slam poetry brengen ze meertalige, harmonieuze en intieme feministische poëzie.

Geïnspireerd door muzikanten als Lhasa de Sela en Noname (rapper), reizen de drie stemmen door Spaanse folk- en hiphopritmes, klezmer en blues, ergens op het raakvlak tussen klaagzang, dagdroom en strijdkreet.

Stemmen, klarinet, gitaar, accordeon en ukelele delen een moment van krachtige kwetsbaarheid.
Vorig jaar kwam hun album S O A K E D uit. Begin februari waren ze te gast bij de Toots sessies van Radio 1.

Na een leven vol muziek verhuizen Philippe en zijn vrouw naar Inishbofin, een eilandje aan de Ierse Westkust, Connemara. Hij heeft daar zijn eigen muziekstudio en heeft ondertussen ook zijn weg gevonden op de podia in de pubs, in een land waar niemand hem kende.

Hij is altijd zijn eigen weg gegaan met ambities door niemand ingefluisterd. Zo voelde hij dat het tijd was voor nieuwe liedjes, een nieuw verhaal, en dat doet hij liefst in zijn eigen taal. Een nieuwe cd dus. “2020” is een mix van nieuwe liedjes met bewerkingen van oudere bekende liedjes, gekruid met Ierse ingrediënten, stemmen en snaren groot en klein.

Hij stelt dit nieuw album graag voor aan ons publiek. Samen met Andries Boone, als multi-instrumentalist de juiste man om dit verhaal mee kleur te geven.

Het diatonisch accordeon herbergt een wereld van kleuren en landschappen. De nieuwste generatie folkies exploreert er duchtig op los. Het duo dat vanavond concerteert is reeds lang bevriend maar kwam pas in 2019 tot een gezamenlijk artistiek project. Beide namen klinken dan ook als klokken in de folkwereld.

Uit eigen land Anne Niepold en de Engelse Andy Cutting. Zij is een afgestudeerde muzikante die in Brussel haar master behaalde en onder andere al carte blanche kreeg op Brosella en tijdens het Festival d’art de Huy.

Ze komen uit Bretagne en brengen krachtige folk met hedendaagse invloeden.

Het trio bestaat nog maar enkele jaren maar werkte zich reeds in de spotlichten. In 2019 verscheen hun allereerste cd Karrdi Sessions. Deze modernisten weten smaakvol oud en nieuw te vermengen, hun verleden bij de bagads (bretoense fanfares) maakt dat hun roots niet in de mist opgaan.

Met een niet alledaags drumstel, elektrische gitaar, Keltische fluit en Ierse doedelzak (Uilleann Pipes) is dit een te ontdekken concert.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer