Banner MOOOV door Mous Lamrabat
Beeld uit de film "Go Youth"
Beeld uit de film "Balloon"

MOOOV Filmfestival

20 april tot 3 mei
Festival

Elk jaar brengt het MOOOV filmfestival films die je ogen openen en je meevoeren naar andere regio’s. Het neemt je mee in verhalen die je bekend voorkomen, maar die je toch een andere invalshoek geven. Wie wil er in deze tijden nu niet verder kijken dan onze eigen grenzen?

Social media sharing

MOOOV filmfestival, niet zomaar online

We snakken naar fysieke samenkomsten en we kunnen niet wachten om, achteruit gezakt in een cinemastoel, ons te laten meevoeren door een verhaal op het grote scherm. Hierop wachten we nog even, MOOOV zal online plaatsvinden van 20 april tot en met 3 mei 2021. We bereiden ons voor op een event in een heuse festivalomgeving. Het wordt niet zomaar doorklikken naar een film, maar een echte virtual reality met boeiende randactiviteiten.
Het affichebeeld spreekt tot de verbeelding, het is van niemand minder dan Sint-Niklazenaar Mous Lamrabat. Hij weet als geen ander hoe hij onze nieuwsgierigheid naar alle films kan opwekken.

Meer info en tickets

Tickets en mer informatie over het filmfestival vind je op de website van het festival of de facebookpagina van Internationale samenwerking.

De expo (RE)VOLVER! luidde alvast op een succesvolle wijze de MOOOV periode in! Naast een indrukwekkend filmprogramma online hebben we met de lokale partners een COVID-proof aanbod uitgewerkt.

MOOOV gezinswandeling met kortfilms

MOOOV filmfestival lokt je hele gezin naar buiten en daagt je vanaf 18 april uit voor een wel hele bijzondere filmvoorstelling: eentje die zich afspeelt langs verschillende punten van de stadswandeling. Starten doen we aan de Sint op de markt. Ga op zoek naar de 5x2 kleurrijke MOOOV-QR-codes en vind de verschillende unieke kortfilms voor kinderen vanaf 4 jaar. Scan de bijhorende opdrachten en geniet van een festivaluitstap als nooit tevoren. Je vindt de stadswandeling op deze pagina maar we helpen de volwassenen ook wat op weg. Er hangt een code bij de Sint op de Markt, bij de toeristische dienst, op de STeM site, in het stadspark en aan de stadschouwburg.

Water aan de lippen: podcast wandeling

Het Masereelfonds presenteert ‘Water aan de lippen' een podcastserie die je onderdompelt in het verhaal van de klimaatlingen. Beluister deze al wandelend, op een bankje, of ergens onderweg van 20 april tot en met 9 mei 2021. Aan de hand van getuigenissen en info gaan we op zoek naar het belang van klimaat als reden om te migreren, geven we extra info over klimaatopwarming en kijken we ook wat we zelf kunnen doen. De route vind je onderaan deze pagina.

Negende Dwagulu Dekkente Quiz

Dwagulu Dekkente heeft dit jaar wat gezelligheid in te halen en doet dat met hun negende Dwagulu Dekkente Quiz. Op 23 april om 20 uur nodigen ze je uit om, met een fairtradehapje en -drankje, mee te quizzen én bovendien kennis te maken met het MOOOV ’21 programma.  Doe mee en maak kans op 1 van de 5 gratis filmtickets voor het MOOOV filmfestival.

Solidagro nabespreking Great Green Wall

Bekijk “The Great Green Wall” op 28/04 of 02/05 op het online filmfestival en volg nadien zeker de nabespreking van Solidagro (solidagro.be) via hun facebookpagina en die van internationale samenwerking, om te weten hoe jij concreet actie kan ondernemen en kleine boeren kan ondersteunen in het tegengaan van verwoestijning!

Moooviefy vertaalt jouw favoriete films naar wereldcinema. We brengen je filmsmaak in kaart en zoeken in alle hoeken van de wereld naar films die daarbij aansluiten.

Ben jij een trouwe MOOOV filmfestivalbezoeker? Ben je van plan om komende festivalperiode je eigen programma uit te stippelen en sla je alvast een voorraad van je favoriete filmsnacks in? Dan hebben we iets in petto voor jou om het extra gezellig te maken. We zijn op zoek naar 5 vrijwilligers die een leuk lampje zichtbaar aan hun raam willen zetten om zo mee promo te maken voor het MOOOV filmfestival! Geef ons voor 20 april een seintje via Internationale Samenwerking en maak kans op gratis tickets!

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer