Bloemenmarkt
Lekker Lokaal

Lentemarkt

19 mei
Grote Markt
Met kinderen Met rolstoel Winkelen

Het is weer heerlijk genieten van bloemen, geuren en smaken op de Lentemarkt. Nieuw dit jaar is de uitbreiding met de Lekker Lokaal-markt. Land- en tuinbouwers van dichtbij, die rechtstreeks aan de consument verkopen, laten hun producten proeven.

Social media sharing

Een gevarieerd aanbod aan kleurrijke bloemen en planten om thuis een heerlijk lentegevoel te creëren, de compostmeesters die advies geven én de beiaardier die de mooiste deuntjes laat horen. Dat is de Lentemarkt samengevat in enkele woorden.

Lekker Lokaal, dat zijn de lekkerste streekproducten rechtstreeks van bij de boer op je bord. Ontdek op de Lentemarkt dat je ook in jouw buurt kakelverse eieren, melk, groenten, fruit, vlees … vindt. Benieuwd? Verschillende landbouwers stellen hun producten graag aan je voor. Je kan zelfs proeven van al dat lekkers van eigen bodem!

Door rechtstreeks bij hen aan te kopen krijg je verse producten van een goede kwaliteit, zonder veel voedselkilometers en verpakkingsafval. Bovendien kan de landbouwer een eerlijke prijs voor zijn producten vragen. Smaakt het naar meer? Neem gerust een eerste exemplaar mee van de Lekker Lokaal-brochure. Hierin vind je alle land- en tuinbouwers van dichtbij die rechtstreeks aan de consument verkopen!

Dat wordt dus dubbel genieten op de Lentemarkt én de Lekker Lokaal-markt. 

Op zondag 19 mei is het ook Dag van het Park! In het stadspark, op een boogscheut van de Grote Markt, bruist die dag van het leven. Ga er zeker eens op ontdekking!

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer