Jimmy Kets

Jimmy Kets - The graves are nice this time of year

7 oktober tot 11 november
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
Expo

Fotograaf Jimmy Kets trok twee jaar lang het land rond om in een nieuwe fotoreeks het hedendaagse herdenkingslandschap van Wereldoorlog I in beeld te brengen.

Social media sharing

Hij geeft een vernieuwende en uitdagende kijk op wat het herdenken en herinneren van de Groote Oorlog vandaag betekent.

Dit project uit 2014 is een initiatief van het Vlaams Vredesinstituut en het Vlaams Parlement. CC Sint-Niklaas toont het n.a.v. 100 jaar Wapenstilstand.

“Door net niet in te zoomen, door de grandeur niet op te zoeken, door het vanzelfsprekende standpunt niet in te nemen, door zijn kleuren voor de verandering ingetogen te houden, door de relatie met de passant of net de leegte te onderzoeken, slaagt Jimmy Kets erin om de kerntaak van fotografie te vervullen. Namelijk een moment van één seconde te kiezen en vast te leggen om er zo voor te zorgen dat de toeschouwer langer dan een seconde moet blijven kijken en een eigen verhaal verzinnen. Een ander verhaal dan dat wat ons is aangeleerd.” (Joost Vandecasteele)

Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
Info en inschrijvingen: 03 778 34 77, expo@jcdeneglantier.be
Deze expo kwam tot stand in opdracht van het Vlaams Vredesinstituut, het Vlaams Parlement en de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer