Huis van de Sint

Huis van de Sint

12 november tot 6 december
Gratis Met kinderen Stad van de Sint
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Kunnen de kinderen dit jaar niet op bezoek komen bij Sinterklaas?
Geen probleem, dan komt Hij toch gewoon zelf naar hen! Virtueel én digitaal.

Social media sharing

Na een lang en grondig onderzoek en veelvuldig contact met zowel Spaanse als Vlaamse virologen leek het de Sint beter en veiliger om dit jaar geen kinderen in zijn Huis te ontvangen.
Maar … Hij wil toch heel graag alle grote en kleine kinderen een heerlijke Sinterklaastijd bezorgen. Dus gaat de zeventiende editie van het Huis van de Sint volledig viraal. Een gedurfd plan.

Om het Huis van de Sint ook dit jaar heel bereikbaar voor de kinderen te maken, zullen Sinterklaas en zijn talrijke Pieten samen met het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen, Theater Tieret en De Peatles een virtueel bezoek organiseren.
Onder andere op www.stadvandesint.be kunnen de grote en kleine kinderen, maar natuurlijk ook de mama’s, papa’s, oma’s, opa’s en iedereen die zou willen, een bezoek brengen aan verschillende kamers in het Huis van de Sint.

Kinderstadsdichter Mauro Pauwels schreef een gedicht voor Sinterklaas en overhandigt dit zelf aan de grote kindervriend. Ook dat feestelijke moment wordt mooi in beeld gebracht.

 

En er is nog meer!

Vanaf woensdag 12 november tot en met zondag 6 december 2020 komt er elke dag een leuk filmpje online. Dagelijks kunnen de kinderen samen met de meester of juf op school en ook thuis met mama en papa genieten van een verhaal, een opdracht, een weetje … Rechtstreeks vanuit het Huis van de Sint. Op woensdagen en zondagen kan iedereen meezingen tijdens een concert van De Peatles, de huismuzikanten van de Sint. Iedere zaterdag ontmoet Sinterklaas dan telkens een heel verrassend persoon. Uiteraard vanop een veilige corona-afstand.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer