Promobeeld van High Voltage

High Voltage - PPPUSH-IT

7 mei tot 6 juni
Vierkante Zaal & Annex
Expo
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

High Voltage is de titel van een vroege AC/DC-track waarin Bon Scott zingt over hun "high voltage rock and roll", als een elektriciteitsstation, met een hond die er tegenaan pist.

Social media sharing

De tentoonstelling High Voltage maakt dankbaar misbruik van deze songtitel om het werk van zes kunstenaars in onder te brengen. Zes kunstenaars die elk vanuit hun eigen perspectief hooggespannen geluid integreren in hun werk. Geluid wordt hier door de kunstenaars niet gezien als muzikale verfraaiing of georkestreerde compositie. Evenmin wordt geluid door hen gebruikt als martelmethode.

De geluiden die u in deze tentoonstelling hoort komen vanuit een schemerzone, vanuit de onduidelijke grens tussen muziek en lawaai (mocht deze grens al bestaan). Bij het gros van de geluidswerken speelt het onverwachte een belangrijke rol. Soms is geluid het vertrekpunt, in andere gevallen is geluid het resultaat van de kunstenaars en/of uw handelingen. Uw aanwezigheid als publiek vormt een integraal en essentieel onderdeel van de tentoonstelling. Als je door de tentoonstelling loopt en naar de werken en installaties kijkt, ontstaat ongetwijfeld betekenis: de werken hebben je altijd iets te vertellen, er is een laag die je kunt lezen, maar het is evenwel ook
goed mogelijk dat het gehele verhaal ontsnapt. Maar wees niet bezorgd: ‘All you gotta do is plug (me) you into high!’

Deze tentoonstelling werd samengesteld door Frederik Vergaert met werk van Yann Leguay (VOLTA), Jo Caimo, Stijn Wybouw (KRAMP), Davide Tidoni, Wannes Deneer en Jan D’Hooghe.

De expo kadert in een groter geheel: PPPUSH-IT muziekfestival dat gaat over alles rondom muziek en live ervaring.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer