Graffiekbiënnale ex libris

Grafiekbiënnale ex libris

14 april tot 1 september
Museum STeM
Expo

Al voor de 29ste maal zijn de mooiste ex-librissen en kleingrafiek van de hele wereld in Sint-Niklaas te bewonderen. Daarmee is de biënnale een van de langst lopende tradities in de kunstwereld. Tegelijkertijd kan je ook de wondere illustratiewereld ‘O wonder, klein wonder' beleven.

Social media sharing

Dit keer werd het thema 'kinderen' gekozen voor de tentoonstelling. Uit alle continenten werden door 312 kunstenaars maar liefst 760 werken ingezonden, waarmee een jury van deskundigen aan de slag ging. Die selecteerde daaruit maar liefst 150 werken, die dus met veel gemak 'de beste van de wereld' kunnen worden genoemd. Je kan deze werken nog tot 1 september bezoeken in het STeM.

De tentoonstelling is niet enkel over, maar ook voor kinderen. De op hun maat gemaakte zoektocht, zorgt ervoor dat ook zij op ontdekking gaan. Voor zij die de zoektocht afwerken, wacht zelfs een kleine beloning aan de museumbalie!

 

De Wunderkammer van Tim Polfliet

Het kinderthema wordt ook doorgezet in de aanverwante tentoonstelling 'O wonder, klein wonder' van de Sint-Niklase illustrator Tim Polfliet. Tim gidst je rond in een wereld van illustratie, animatiefilm en alles wat de verbeelding prikkelt. Dit kleurrijk universum is ook eentje waar kinderen op avontuur kunnen gaan met onder meer het werk van Sassafras Debruyn (uit 'Iedereen Beroemd'), Isabel Vandenabeele, Jacques en Lise, Fatinha Ramos, Icinori (Fra), Marc & Emma en Tom Liekens. 

Daarnaast biedt de tentoonstelling ook ruimte om het verhaal van de illustratie zelf te schetsen. Aan de hand van schetsen, materialen wordt de zoektocht naar een beeld tastbaar.

 

Activiteiten

Zelf aan de slag gaan kan ook! Er werd een grafiekatelier ingericht, zodat je zelf toegankelijke technieken kan ontdekken. Illustratoren komen ook vertellen hoe zij hun techniek gebruiken om een illustratie te maken. Er zijn ook verschillende workshops. Voor ieder wat wils, dus! Dit en nog veel meer kan je ontdekken door op de op de knop hieronder te klikken! 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer