100 oude kaarten

Geschiedenis van België in 100 oude kaarten

30 oktober tot 19 december
Mercatormuseum
Expo

Oude kaarten zijn de beste visuele manier om geschiedkundige situaties en veranderingen te illustreren.

Social media sharing

Uitgeverij Lannoo presenteert het tot de verbeelding sprekende naslagwerk ‘De geschiedenis van België in 100 oude kaarten’. Op het moment van de lancering gaat in het Mercatormuseum van Sint-Niklaas de gelijknamige expo van start. 

De tentoonstelling ‘Geschiedenis van België in 100 oude kaarten’ laat de bezoeker kennismaken met een indrukwekkende wandpresentatie: een visueel aantrekkelijke kijkwijzer waarop alle kaarten uit het boek gereproduceerd en geduid worden.

Een veertigtal originele stukken in vitrines of ingelijst aan de wand zijn het resultaat van een eigenzinnige selectie van de auteurs van het boek. Een meerwaarde voor de lezer, want deze expo gaat een stuk ruimer dan de uitgave op papier.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer