Frontleven WO I in 3D

Frontleven WO I in 3D

28 oktober tot 3 februari
STeM
Expo

In 2014 herdachten we met zijn allen het begin van WO I een eeuw geleden. De voorbije vier jaar gleden al te vlug voorbij. Voor onze (voor-)ouders moet diezelfde tijdspanne ellendig lang geduurd hebben.

Social media sharing

De naam van pater-scheutist Gustave Drossens (1892-1962) loopt als een rode draad doorheen de viering van de Wapenstilstand. De reden is dat deze man naast zijn taken als brancardier en ziekenverpleger zich wellicht dankzij zijn passie – de fotografie – heeft opgeworpen als een van de weinig Wase documentalisten van deze gruwelijke periode uit onze geschiedenis. 375 beelden in 3D zijn ondertussen professioneel gedigitaliseerd en een selectie daarvan wordt in een speciaal daarvoor gecreëerde zwarte box/cinemazaal met een groot projectiescherm voor de allereerste keer voor het grote publiek getoond. Er zijn 3D-brillen ter beschikking. Deze film van circa 10 minuten in het publiek depot van het museum wordt uitgebreid met meeslepende getuigenissen over de oorlogservaringen van Hilaire Verschelden (Sint-Niklaas), Daniël Struyf (Beveren), Leo De Naeyer (Temse) en Petrus Van Acker (Sint-Niklaas). 

STeM, Publiek depot
Info en inschrijvingen (vor grote groepen): 03 778 34 50, reservatiemusea@sint-niklaas.be
Bijdrage: 5 EUR
Organisatie: Stedelijk Musea Sint-Niklaas en Erfgoedcel Waasland, m.m.v. de Vlaamse Overheid

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer