Een nette stad vroeger en nu

Expo: een nette stad vroeger en nu

19 november tot 12 december
Hoofdbibliotheek H. Heymanplein
Expo Gratis Geschiedenis

Hoe geraakte men vroeger het huishoudelijk afval kwijt? Welke maatregelen nam het stadsbestuur in het verleden om straten en pleinen proper te houden?

Social media sharing

Hoe geraakte men vroeger het huishoudelijk afval kwijt? Welke maatregelen nam het stadsbestuur in het verleden om straten en plein proper te houden? Wanneer verschenen de eerste glasbollen in het straatbeeld? En wie zijn de mensen die dagelijks instaan voor het onderhoud van het openbaar domein?

Het stadsarchief zoekt het antwoord op deze vragen in notulenboeken van het schepencollege en de gemeenteraad, in oude stadsverslagen en in dossiers over stadsreiniging. Die historische wetenswaardigheden worden gepresenteerd in een aantrekkelijke tentoonstelling. Aan de hand van authentieke documenten, voorwerpen, afbeeldingen en foto's wordt de evolutie van de reinigingsdienst geschetst.

Naar aanleiding van de Week van het afvalteam
van 19-11-2021 tot 12-12-2021

in de Bib / Hendrik Heymanplein 3 / 9100 Sint-Niklaas
Dinsdag tot vrijdag: 10.00 - 19.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.30-12.30 uur
Gratis

Organisatie:
team archief en team openbare reinheid stadsbestuur Sint-Niklaas in samenwerking met MIWA. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer