Affichebeeld van de Erfgoednacht

Erfgoednacht: Nachtuilen vliegen uit!

24 tot 25 april van
SteM Zwijgershoek
Gratis Expo
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Ben jij een nachtuil? Dan is er goed nieuws voor jou. Voor de twintigste editie van Erfgoeddag doet SteM Zwijgershoek een ‘specialeke’. Op zaterdagavond 24 april blijven de musea van 17 tot 23 uur open voor zo'n actief nachtdier als jij.

Social media sharing

Tijdens deze nocturne kan je rekenen op een gevarieerd menu van kijken en genieten. Helemaal gratis!

  • Spring binnen in SteM Zwijgershoek en ontdek de verrassende collectie. Wil je meer weten over hoe het er toeging in het mistige Waasland uit lang vervlogen tijden? Dan ben je hier op de juiste plek.
  • Bewonder Blaeu, de mooiste atlas van de wereld in het Mercatormuseum. Deze 'Google-maps uit de 17de eeuw' is werkelijk de Rolls Royce onder de atlassen.
  • Geniet van Oude meesters en jonge mensen in de Salons. Jonge kunstenaars van Jeugdhuis Eglantier laten zich inspireren door kunstenaars van vier eeuwen geleden. Het resultaat? In één woord: verrassend!
  • Laat je meeslepen door NAFT Kunstenfestival! Achttien kunstenaars uit binnen- en buitenland palmen de tentoonstellingszaal in voor een gloednieuw kunstenfestival in Sint-Niklaas. Streetart,  installatiekunst, video, performance, beeldende kunst... Kruip in de leefwereld van deze kunstenaars, die elk hun eigen eigenzinnig creatief verhaal brengen.

Geubels op de hielen

‘Met Marinus de nacht in’

Het reisverslag Jeruzalemsche Reyze van Marinus Geubels uit de collectie van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas heeft aan de basis gelegen van het recente boek Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem. Nu gebruikt auteur en beeldenbabbelaar Herman Cole datzelfde erfgoedmateriaal als springplank voor een wervelende mix van tekst- en geluidsfragmenten rond ‘Nacht’ en ‘Notte’, het Erfgoeddagthema 2021. Behalve Marinus ontmoeten we in de virtuele ruimte ook nog Dean, Diana, Federico, Fiat 500, Giulietta, Lucia, Luigi, Michael, Mina, Rocco, Wolfgang e tanti altri.  

Schrijf je in voor zaterdag 24 april, 20 uur of zondag 25 april, 11u. Je kan ook reserveren via Anfiteatro.

    wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer