erfgoeddag

Erfgoeddag: De Nacht

25 tot 26 april van
Uitgesteld
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Zaterdag 25 en zondag 26 april, uitermate geschikt voor nachtuilen en vroege vogels.

Speciaal voor zijn 20ste verjaardag wordt Erfgoeddag 2020 terug een tweedaagse, met voor het eerst ook een verrassend nacht- en ochtendprogramma.

Social media sharing

Erfgoed... Dag én nacht 

Ontdek de talloze activiteiten op zaterdag en zondag in de stad. Deze 20ste editie begint zaterdagavond en gaat zondagochtend vroeg gewoon door. Muziek, vertellingen, nocturnes en films vullen het programma. 

Dwaal rond doorheen de verduisterde museumdepots en -collecties op Zwijgershoek. Via een koptelefoon krijg je in het SteM èn in het Mercatormuseum spannende verhalen ingefluisterd. 

Van 21 tot 23 uur is er een PUSH IT!-nocturne met rockfotograaf Koen Keppens om 22 uur brengt MOOOV in het Museumtheater de film “Faith’s Corner” en tot 02 uur kan je in de feesttent een Silent Disconight beleven.

De muzikale opwarming krijgen we aangeboden door maar liefst 7 Wase muziekkorpsen die, n.a.v. 125 jaar harmonie "De Toekomst, op zaterdag van 12 tot 22 uur een festival brengen in de Feestzaal Sint-Carolus (Lodewijk De Meesterstraat 58).

Van 15 tot 23 uur kan je terecht bij Release Tea (Prins Karelstraat 23), een sfeervolle Art Deco Theeshop en gerenoveerde textielfabriek (Theelabo) waar je alles te weten komt over het gebruik van thee en kruiden, het belang van slaap en wat er 's nachts in je lichaam gebeurt. 

In Nieuwkerken bezoek je op zaterdag van 14 tot 17 uur in het Oud Gemeentehuis Ten Bos de fototentoonstelling "Als het donker is…” (http://fotoflashnieuwkerkenwaas.be/). De heemkring toont hoe het dorp verlicht werd doorheen de tijden, van bij de Gallo-Romeinen tot nu, van de olielamp tot de ledlamp.

erfgoeddag

Vanaf zonsopgang (6.30 uur) staan er in de Bib op het Heymanplein vijf rasvertellers klaar voor een beklijvend verhalenparcours in de kelders van het stadsarchief en de Bib. Erfpunt Waasland brengt een aantal archeologische vondsten mee…

Van 11 tot 18 uur ook terecht bij Release Tea (Prins Karelstraat 23), een sfeervolle Art Deco Theeshop en gerenoveerde textielfabriek (Theelabo) waar je alles te weten komt over het gebruik van thee en kruiden, het belang van slaap en wat er 's nachts in je lichaam gebeurt. Je kan er doorlopend proeven en op zondag is er voor de vroege vogels de mogelijkheid om een artisanaal ontbijt te nuttigen (inschrijven via www.release-tea.be)

In Nieuwkerken bezoek je op zondag van 10 tot 17 uur in het Oud Gemeentehuis Ten Bos de fototentoonstelling "Als het donker is…” (http://fotoflashnieuwkerkenwaas.be/). De heemkring toont hoe het dorp verlicht werd doorheen de tijden, van bij de Gallo-Romeinen tot nu, van de olielamp tot de ledlamp.

Om stipt 11 uur verwelkomt Anfiteatro (https://anfiteatro.be) je op de unieke Spaanse Zolder van het Castrohof voor de lezing “La notte, een reis door de nacht” met Daniëlle Van Gael. Wat gebeurt er wanneer de zon de dag niet langer kleurt, de nacht het ritme van de dag bepaalt en het leven zich in duisternis hult?

De erfgoedcel tenslotte lanceert de podcast “Sprekend Waasland”, waarmee oude volksverhalen nieuw leven ingeblazen worden. 

Verteller De Nacht
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer