d'IJspiste

d'IJspiste

7 december tot 9 januari
Grote Markt Sint-Niklaas
Met kinderen Sint-Niklaas wintert

Van vrijdag 7 december 2018 tot en met woensdag 9 januari 2019 vormt aan het statige stadhuis van Sint-Niklaas de feeëriek verlichte ijspiste andermaal het epicentrum van Sint-Niklaas Wintert, met naast de schaatsbaan een sfeervolle chalet en een gezellige winterbistro.

Social media sharing

Schaatsbaan

Schaatsen is winterpret voor jong en oud. Van maandag tot zondag is de schaatsbaan langs de promenade op het evenementenplein van Sint-Niklaas open voor alle sportievelingen, maar natuurlijk ook voor de vele recreanten, kinderen en ouders die de schaatsen aanbinden.

De schaatspiste met een oppervlak van echt ijs is 45 meter lang op 15 meter breed, met een geïntegreerde kinderpiste voorzien van schaatshulpjes in de boeiende vorm van pinguïns, ijsberen... en voor de allerkleinsten zelfs zittende schaatshulpjes in leuke vormen.

d’IJspiste is volledig overdekt, ook voor het publiek. Een sprankelende verlichting met aangepaste muziek dompelt d’IJspiste in een feestelijke eindejaarsfeer.

Een schaatsticket voor een uur kost slechts 6,00 EUR, en daar is het gebruik van de schaatsen bij inbegrepen. De schaatsen zijn van het type ‘Ski’, zonder veters en voorzien van een kliksysteem voor een optimaal gebruiksgemak. Voor de allerkleinsten zijn er schaatsen van het type ‘Bob’, met dubbele glijders. Alle schaatsen zitten lekker voor een aangenaam schaatsgevoel. Je kan ze aantrekken in de schaatswinkel, waar je schoenen veilig worden bewaard.

Tarieven

Per schaatser per uur: 6,00 EUR

Beurtenkaart schaatser, 10 + 1 schaatsuren: 50,00 EUR

Persoonlijk abonnement schaatser, 31 schaatsuren: 120,00 EUR

Scholen en groepen vanaf 20 personen, per schaatser per uur: 3,50 EUR

Let wel, reservaties zijn enkel mogelijk voor schoolklassen en groepen vanaf 20 personen.

Openingsuren

Tijdens de schoolperiode

MAA, DIN, WOE, DON, VRIJ, ZON: van 09.00 tot 22.00 uur

ZAT: van 9.00 tot 23.00 uur

Tijdens de schoolvakantie

MAA, DIN, WOE, DON, VRIJ, ZON: van 11.00 tot 22.00 uur

ZAT: van 11.00 tot 23.00 uur

Uitzonderingen

MAA 24 december 2018: van 11.00 tot 17.00 uur

DIN 25 december 2018: van 13.00 tot 22.00 uur

MAA 31 december 2018: van 11.00 tot 17.00 uur

DIN 1 januari 2019: van 13.00 tot 22.00 uur

Let op

Je moet één uur voor sluitingstijd je ticket kopen voor je de laatste schaatsbeurt van een uur mag starten.

Kids-arrangementen

Heb je wat te vieren voor of gewoon zomaar met de kids? Wil je voor hem of haar een feestje organiseren, dat kan op en rond d’IJspiste van 7 december tot 6 januari op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Voor iedereen is er wel wat wils. Je kan kiezen uit verschillende kids-arrangementen.

Arrangement 1 (13,99 EUR p.p.)

 • schaatsbeurt
 • warme chocomelk of frisdrank
 • pannenkoek met suiker
 • chocolade pinguïn om mee te nemen naar huis

Arrangement 2 (16,00 EUR p.p.)

 • schaatsbeurt
 • frisdrank
 • pakje frieten met mayonaise of ketchup en een curryworst
 • chocolade pinguïn om mee te nemen naar huis

Arrangement 3 (19,50 EUR p.p.)

 • schaatsbeurt
 • twee drankjes
 • pakje frieten met mayonaise of ketchup en een curryworst
 • pannenkoek met suiker
 • chocolade pinguïn om mee te nemen naar huis

De drie kids-arrangementen kan je optioneel combineren met kinderanimatie, verzorgd door "De Zonfabriek". Voor meer inlichtingen kan je terecht op 0473 42 54 89.

Win een etentje voor twee met jouw favoriete selfie

Smakelijke wedstrijd op onze Facebookpagina d’IJspiste*

Snap jouw superselfie op één van onze drie locaties op en rond d’IJspiste. Stuur ons jouw selfie met een kort tekstje via messenger of e-mail naar info@walburg.be. We plaatsen jouw selfie op onze Facebookpagina van d’IJspiste Sint-Niklaas. Elke week is er een winnaar. De selfie met de meeste likes wint een etentje voor twee in onze gezellige winterbistro aan d’IJspiste.

* wedstrijdreglement op te vragen in de chalet van d’ijspiste.

Kinderschaatsen

Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur

Kinderen tot zes jaar die op zaterdagochtend komen schaatsen in het gezelschap van de ouders, kunnen genieten van een gratis schaatsticket voor één van hun ouders.

Seniorenschaatsen

Elke zondag van 10.00 tot 11.00 uur

Op zondagochtend is d’IJspiste voorbehouden voor 55-plussers. Senioren die van schaatsen houden krijgen alle ruimte.

Santa-schaatsen

Vrijdag 21 december 2018

Wie op vrijdag 21 december vanaf 20.30 uur verkleed als kerstman of -vrouw graag toertjes draait op d’IJspiste, kan dat aan 5,00 EUR in plaats van 6,00 EUR per schaatsbeurt. Met het schaatsticket krijg je achteraf in het chalet een gratis schnaps of chocomelk.

Rode schaats

Zondag 30 december 2018

Rood is de kleur van d’IJspiste op de zondag 30 december van 11.00 tot 13.00 uur. Wie met een rood kledingstuk naar de schaatsbaan komt, schaats een uurtje gratis. Snuffelen dus in de kleerkast.

Rolstoelschaatsen

Woensdag 9 januari 2019

Op woensdag 9 januari van 14.00 tot 17.00 uur is de schaatsbaan voorbehouden voor wie met de rolstoel op het ijs wil. Elk jaar is dit een een uitzonderlijke winterpretbeleving voor wie niet meer zo goed te been is.

Discoschaatsen

d'IJspiste heeft een disk-jockey als gastheer, midden de schaatsbaan. We schaatsen op discomuziek, en dat is weer eens iets anders. Je kan ook wat winnen. De schaatser met de leukste discotenue gaat naar huis met een bistrobon voor een etentje. 

Curling

Voor het eerst is curling op d’IJspiste mogelijk door de in het ijs ingebrachte curlingpiste en belijning. De wedstrijden zijn erg sensationeel en een plezier om te bekijken. Een extra attractie die je niet mag missen.

Bowling on ice

Dit moet je absoluut proberen. Een sensatie voor het publiek. Tijdens de wedstrijden trachten de deelnemers gelegen op een slee per beurt zoveel mogelijk kegels omver te glijden.

Genieten van een drankje in een après-ski-wintersfeer, dat kan je een maand lang in het chalet naast d’ijspiste op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Van 7 december tot 6 januari is het chalet de place-tobe, voor een after-work-ontmoeting, zomaar even op stap met familie en vrienden, of een avondje uit en genieten van de vele evenementen in het chalet. Bovendien zijn de evenementen ‘inkom gratis’.

Boterkoekendonderdagochtend

Elke donderdagochtend

Wat dacht je daarvan. Op donderdagochtend staan in het chalet naast d’IJspiste de vers gebakken boterkoekjes klaar. Ze blinken van smaak en hun glimlach, want er is nog veel meer. Elke ochtend op de wekelijkse marktdag in Sint-Niklaas kan je ze tijdens d’IJspiste gratis smullen, als je bij de eerste 150 klanten hoort.

Optreden Bow & Arrow

Donderdag 13 december 2018 - 20.30 uur

Bow & Arrow is een enthousiaste band met een charismatische zanger die er elke keer in slaagt het publiek in vuur en vlam te zetten met een explosieve set van kwaliteitscovers. Door de jaren heen heeft de groep een eigen solide sound opgebouwd met een niet voor de hand liggende muziekkeuze. Pareltjes zoals Tighten up van The Black Keys, Human van Rag’n’Bone Man, Killing in the name van Rage Against the Machine, Creep en Street Spirit van Radiohead, Black van Pearl Jam en This fire en Take me out van Franz Ferdinand...

Ze prijken niet vaak op de setlist van een coverband. Bow & Arrow brengt verbluffende covers van deze wondersongs. Vorig jaar speelden Bow & Arrow het dak eraf. Deze keer belooft het een uitzonderlijk concert te worden. Etienne De Wilde neemt die avond afscheid als bassist van de groep. Niet te missen.

Optreden The Wranglers

Zondag 16 december 2018 - 20.00 uur

The Wranglers zijn 4 enthousiaste muzikanten die samen een Rock-coverband vormen. Ambiance is verzekerd, zeker voor iedereen die van rock houdt. The Wranglers brengen heel herkenbare songs uit het repertoire van onder meer CCR, The Roling Stones, The Beatles, …

Hun playlist is zonder meer divers en for all folks. Dit evenement kondigt zich aan als dance for everyone, met nummers als Have you ever seen the rain en Proud Mary van Creedence Clearwater Revival, tot de superhit You ain’t seen nothing yet van Bachman-Turner Overdrive, en het legendarische Stuck in the middle with you van Stealers Wheel tot zelfs Aline van Christophe.

Optreden Brosius Band

Donderdag 20 december 2018 - 20.30 uur

De Brosius Band staat voor Classic Rock and Blues uit Sint-Niklaas. De Brosius Band ontstond uit de jeugdbewegingen. De leden repeteerden voor het eerst in 1974 in een garage. De groep genoot op korte tijd heel wat faam en trad tot 1981 op in heel wat jeugdclubs. Hun optreden is als het ware telkens een reünie, een samenkomst als je wil van leeftijdsgenoten.

Met hun concerten tijdens de jaarlijkse kroegentocht in Sint-Niklaas bewezen de leden van de Brosius Band swingende muziek te brengen voor alle leeftijden. Deze vijf rockers Herman Van der Gucht (Zang), Johan Frencken (Gitaar), Dirk Pluim (Keyboards), Paul Verschelden (Drum) en Jean-Paul Dhondt (Bas) brengen het beste uit hun platenkast.

Ontbijt d'IJspiste

Zaterdag 22 december 2018

Maak je klaar voor een schitterende ochtendbeleving op en rond d’IJspiste op het evenementenplein van Sint-NIklaas. We gooien op zaterdag 22 december - bij de start van de Kerstvakantie - al in de vroege zaterdagmorgen van 08.30 tot 11.00 uur de deuren open van de chalet. Op het programma staat het d’IJspiste-ontbijt. Een aanrader, en vooral weer iets bijzonders om je familie en/of vrienden mee te verrassen. Schaatsen kan dan natuurlijk ook, of als je wil ook liever niet, maar wel uniek.

Menu

Glas Cava - vers sinaasappelsap

1 tas koffie of thee - 5 soorten broodjes

Mini boterkoekjes - Gekookte eitjes

Kaas - Hesp - Kippenwit - Préparé

Gerookte zalm - Serranoham - Philadelpia

Yoghurt - Muësli - Honing - Konfituur - Choco

Inschrijven

25.00 EUR p.p. - kinderen tot 14 jaar 12.50 EUR p.p., inschrijven noodzakelijk.

Optreden The Smarties

Donderdag 27 december 2018 - 20.30 uur

The Smarties is een echte Wase ambiance- en coverband, met ook eigen nummers in het repertoire. Ze borduren eigen muzikale toetsen aan wereldhits. De muzikanten van deze band kunnen bogen op jaren ervaring, met onder meer The Ditch, Isabelle A, Get Ready, Rob De Nijs, Mama’s Jasje en verscheidene andere muzikale projecten.

Met Peter Goven (zang), Tim Scheerlinck (gitaar), Peter Bressinck (toetsen), Sven Muller (basgitaar) en Kyo Van Hoecke (drums) verzekeren The Smarties een top avond met happy live music. De combinatie van pop met bijzondere performance maken van dit evenement het swingende slot van 2018 in het chalet van d’ijspiste.

Optreden Rudy Jones

Donderdag 3 januari 2019 - 20.30 uur

D’ijspiste zet in het chalet het nieuwe jaar in met een onvergetelijke schlageravond met on stage Rudy Jones. Rudy Jones is een echte Vlaamse charmezanger met roots te Kruibeke. Als kleine jongen was Rudy al volop bezig met muziek. Samen met zijn broer Roland begon hij op negenjarige leeftijd een orkestje. Hij werd toen het Vlaamse Heintje genoemd. Muziek en zangkwaliteiten zitten zeker in de familie, want zo is ook Kristel -ex-K3 - het nichtje van Rudy Jones.

Zijn warme stem en live optredens zorgen telkens voor geweldige avonden, met zowel Vlaamse als Engelstalige nummers in het repertoire. Naast zijn eigen nummers mag je covers verwachten die iedereen kan meezingen, van onder meer Salim Segers, Will Tura en de wonderbaarlijke Bobby Prins. En wat dacht je van Sweet Caroline, De dag dat het zonlicht niet meer scheen... Let the show begin.

Optreden Madame Zaza Project

Vrijdag 4 januari 2019 - 20.30 uur

Geen ijspiste zonder de intussen legendarische travestieshow, of noem het liever een transformatieshow met in de hoofdrollen Madame Zaza zelf, Geena Dean, Diva Bo Beau en Miss Thalia. Deze vedetten van de revue zorgen samen met enkele gastvedetten voor compleet amusement. Een onwaarschijnlijke avond vol beleving. Madame Zaza Project staat voor imitaties van bekende vedetten en wereldsterren.

Ze passeren de revue doorheen de show, maar vooral de humor staat hoog in het vaandel tijdens dit spektakel. Een avond in het chalet met veel meer dan zomaar ...er mag eens gelachen worden. Nu al zeer zeker een avondje meezingen en onovertroffen plezier.

d'IJspiste winterbarbecue

Zondag 6 januari 2019

Traditioneel sluit d’IJspiste haar chalet met een heuse winterbarbecue. Op het vuur liggen lekkere worsten, maar uiteraard ook sate’s en overheerlijk rundvlees. De barbecue is bovendien uitgerust met een salade- en sausbar, ende onmisbare aardappel in de schil.

Met achter het vuur en boven het houtskool ervaren barbecuenisten is dit een schitterend slot van een hele maand winter- en schaatspret op de Grote Markt van Sint-Niklaas, editie 2018-2019. Naast het culinaire gedeelte zorgt die avond ook topmuziek uit de discjockeykast voor superambiance en de noodzakelijke après-ski sfeer. Deelname aan de barbecue bedraagt 25,00 EUR per persoon. Iedereen welkom!

Menu

Gratis jenever of jägermeister

Worst - kipfilet - hamburger - saté - steak

Aardappel in de schil

Saladebar en aangepaste sauzen

Inschrijven

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan in de chalet. Meer info via 0473 425 489.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer