Karel Mechiels

De visie van de kunstenaar - Leven en werk van Karel Mechiels

25 augustus tot 27 oktober
de Salons, Stationsstraat 85
Expo

Overzichtstentoonstelling over het leven en werk van Karel Mechiels (1927-2017), kunstenaar en directeur van d'Academie Beeld in Sint-Niklaas van 1962 tot 1991.

Social media sharing

Naast zijn lange loopbaan als directeur van d'Academie Beeld in Sint-Niklaas, was Karel Mechiels ook een gepassioneerde pleitbezorger en promotor van artistiek talent, curator van talloze tentoonstellingen en mee verantwoordelijk voor de bloei van het Sint-Niklase kunstleven in de tweede helft van de 20ste eeuw. 

Maar op de eerste plaats bleef hij toch een kunstenaar in het diepst van zijn wezen. De centrale filosofie van zijn kunst stelt: 'werken naar het leven'. Door een rijke variatie van technieken, onderwerpen en doorgedreven métier slaagde Mechiels erin om zijn innerlijke wereld vast te leggen op doek.

Maak kennis met het oeuvre van deze veelzijdige kunstenaar in een tentoonstelling waar zijn leven, visie en veelzijdigheid grondig belicht worden.

"Mateloos de natuur bestuderen, tekenen tekenen tekenen naar de natuur.”

Tickets

  • Basistarief: 2 EUR
  • Kortinghouders: 1 EUR 
  • MuseumPASSmusées, lerarenkaart, kinderen tot en met 12 jaar: gratis 
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer