De passie 2018
Cast 2020
De Passie 2019

De Passie 2020

1 tot 4 april
Grote Markt
Geannuleerd
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

[Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de musea tot en met 3 april gesloten]

Het wereldberoemde Passieverhaal van Christus wordt in openlucht gebracht aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige nummers.

Social media sharing

Programma

Op zaterdag 4 april 2020 bieden wij je dit programma:

17.00u. Eucharistie met de bisschop van Gent, Sint-Nicolaaskerk (Sint-Nicolaasplein)
19.30u. Voorprogramma met beiaardier Tom Van Peer en Chorale Africaine Gospel, Grote Markt

20.00u. DE PASSIE 2020

In de namiddag nemen onze stadsgidsen u op sleeptouw. Voor en na De Passie kun je terecht aan onze standjes op de Grote Markt met een infomarkt van christelijke verenigingen en foodtrucks.

Voor de vormelingen van het bisdom Gent organiseert IJD Gent in de namiddag een vormelingendag. Daarna sluiten zij aan bij de voorstelling van De Passie. Vanaf 15 uur bieden wij, in samenwerking met Jokri Waasland, een inhoudelijke activiteit aan voor gelovige en zoekende jongeren.

In de loop van de komende maanden zal het randprogramma concreter gemaakt worden.

 

Wat is De Passie?

De Passie wil op een eigentijdse manier het lijden van Jezus verbinden met het lijden van mensen nu. Het wereldberoemde Passieverhaal van Christus wordt in openlucht gebracht aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige nummers.

Wie is de Passie?

Bekende Vlamingen en lokaal talent werken intens samen om De Passie op te voeren, onder leiding van regisseur Stefan Van Guyse. Een groep enthousiaste gelovigen van de Parochie in Sint-Niklaas stuurt het project aan. Dit jaar spelen onder andere Peter Thyssen, Jan Schepens, Brent Pannier en Yemi Oduwale mee!

Ontdek de volledige cast hier!

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer