peer
Bomen
Trage wegen

Dag van de Trage Weg

19 tot 20 oktober
Gratis Wandelen
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

Tijdens dit weekend kan je ten volste genieten van de trage wegen in en rond de stad. Ook wordt de laatste brochure van de Trage Wegen gelanceerd. Geniet heel het weekend lang van geleide wandelingen en fietstochten. Interesse? Lees hieronder het volledige programma.

Social media sharing

Dag van de Trage Weg

Ons land ligt bezaaid met trage wegen. Samen vormen al die veldwegen, kerkwegels, jaagpaden, vroegere treinbeddingen, holle wegen, bospaden en doorsteekjes een dicht netwerk waar zachte weggebruikers graag fietsen en wandelen. Ideaal voor een  fietstocht op zondag, een ommetje met de hond of een avontuurlijk mountainbiketour, weg van het drukke verkeer.

Sint-Niklaas heeft ondertussen 4 brochures met trage wegen. Belsele, Sinaai, Nieuwkerken en Sint-Niklaas. Je kan deze brochures gratis afhalen op de dienst toerisme of online downloaden. 

Dit weekend wordt de vijfde en laatste brochure voorgesteld. Een brochure die lokaal lekkers met elkaar verbindt via trage wegen. Verder zijn er verschillende geleide wandelingen in Nieuwkerken, Belsele en tweede geleide fietstochten in sint-Niklaas. 

Gelieve in te schrijven door een mailtje te sturen naar toerisme@sint-niklaas.be of kom gerust eens langs en neem de brochures mee!

 

 

zondag 20 oktober - 10u

Op 20 oktober wordt ook de laatste brochure van de trage wegen reeks uitgebracht.  Toerisme zelf lanceert in samenwerking met het Regionaal Landschap Schelde-Durme vzw en Trage Weg vzw. Dit wordt een fietskaart die de trage wegen gebruikt als schakels tussen zoveel mogelijk korte ketenbedrijven en de producenten van streekproducten. 

‘De mooiste weg naar de korte keten’, de Trage Wegenkaart van Sint-Niklaas met drie fietsroutes,

 

zondag 20 oktober - 13u30 - 16.00u

Onder leiding van enthousiaste landschapsgidsen maken we een mooie, niet al te lange fietstocht vanuit Sint-Niklaas naar Nieuwkerken, die we regelmatig onderbreken voor een woordje deskundige toelichting. Iets lekkers, recht van bij de fruitboer, mag uiteraard niet ontbreken.

 

Waar: aan het Sinterklaasbeeld voor het stadhuis, Grote Markt 1, Sint-Niklaas

Wie: voor iedereen, eigen fiets vereist

gratis, vooraf inschrijven is nodig - max. 2 x 25 deelnemers

info en inschrijving: toerisme@sint-niklaas.be

organisatie: toerisme Sint-Niklaas i.s.m. Regionaal Landschap Schelde-Durme

zaterdag 19 oktober - 14u

Werkgroep Trage Wegen en de Groene Klomp van Nieuwkerken organiseren een 5km-lange wandeling langs de bekende en onbekende Trage Wegen van Nieuwkerken. Bij deze wandeling willen zij speciale aandacht vragen voor het terug heropenen van de Heihoekwegel.

Tijdens de wandeling wordt u gratis informatie, een stukje fruit en een drankje aangeboden.

Verzamelen om 14u00 aan het Station van Nieuwkerken

Voor kinderen en volwassenen, niet toegankelijk met buggies of rolstoelen. Iedereen welkom!

gratis, inschrijven niet verplicht

info: boelkris@gmail.com of jeaninedeboever@skynet.be

organisatie: werkgroep Trage Wegen en De Groene Klomp Nieuwkerken

 

zondag 20 oktober - 14u tot 17u

Voorstelling van de replica van de muntschat van Belsele door beeldhouwer Koen Rossaert, workshops voor basisscholen, nieuw biertje "de schat", stadsgedicht, brochures van de site en brochure met de nieuwe naamgeving van de feitelijke trage wegen.

waar: de Mierennest/F4 (fietsroute langs spoorweg vanaf sporthal richting Sint-Niklaas)

wie: iedereen

gratis, inschrijven niet verplicht

info: firmin.de.beleyr@telenet.be

organisatie: De Raaklijn vzw

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer