Dag van de Sint
Dag van de Sint
Dag van de Sint

Dag van de Sint

17 november van
Grote Markt Sint-Niklaas
Met kinderen Stad van de Sint Gratis Met rolstoel Podium

Op zondag 17 november verwelkomen we Sinterklaas in de stad die zijn naam draagt en waar hij tot zijn verjaardag zal verblijven. Een flitsende show op de Grote Markt en een speelse optocht naar zijn Huis zijn de traditionele ingrediënten van een warm onthaal.

Social media sharing

13.30 uur - Sinterklaasspeelplein
Knutselen, zingen, dansen, spelen, smullen, kermissen en zoveel meer … Een marktplein vol belevenissen voor grote en kleine avonturiers.

14.30 uur - Grote Welkomshow
De Grote Welkomshow start met een flitsend optreden van De Peatles. Vertrouwde melodieën met een vrolijke kwinkslag. 
Sinterklaas zelf wordt kort daarna verwacht. We zingen vele liedjes, samen met Sinterklaas en zijn vele zwarte pieten. 

15.30 uur - Start Gekke Pietenloop
Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud … en even lenig als Piet? 
Trek dan jouw sportiefste schoenen aan en loop, kruip en klauter tijdens de Gekke Pietenloop over een parcours van 1 kilometer door de stad. 
Info en inschrijven: www.sint-niklaasrun.be.

17.00 uur - De stoet.
Na het feest verlaat Sinterklaas de Grote Markt en trekt hij samen met alle Zwarte Pieten en heel zijn bagage door de Stationsstraat naar zijn Huis: de uitvalsbasis voor zijn verblijf in Vlaanderen, tot zijn verjaardag op 6 december. Kom jij dan ook nog even goeiedag zeggen? 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer