oranje bloem

Bloemlezing: florale schilderijen

21 maart tot 26 april van
Geannuleerd
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

[Door de maatregelen tegen het coronavirus gaat deze activiteit niet door]

Dit jaar is Sint-Niklaas uitgeroepen tot bloemenstad. Bloemen hebben mensen altijd gefascineerd en zijn nog steeds een wezenlijke bron van inspiratie voor vele schrijvers en kunstenaars.

Social media sharing

Vanaf zaterdag 21 maart tot en met zondag 26 april 2020 stelt boekenwinkel ’t Oneindig Verhaal BLOEMLEZING voor. Een greep uit het florale oeuvre van de Belgische kunstschilder Luc Degrande (°1964) Achter ieder schilderij schuilt een verhaal, met de oneindige schoonheid van de natuur, en in het bijzonder van bloemen als duidelijke inspiratiebron en rode draad. De wereld kan hard en lelijk zijn, maar Luc is er sterk van overtuigd dat indien mensen de pure schoonheid zien in een bloem of in een schilderij, dit ook een stukje schoonheid in henzelf aanwakkert. Het werk van Luc Degrande bekoort mensen door het gebruik van een warm coloriet en door de gedetailleerde opbouw en uitwerking van het thema.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer