Belpop Bonanza wandelroute

Belpop Bonanza

1 februari tot 30 juni
Sint-Niklaas
Gratis Wandelen
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Vanaf 1 februari kan je genieten van een heerlijke wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Sint-Niklaas.

Social media sharing

De muzikale geschiedenis van ons land is rijk en bijzonder. In iedere stad en gemeente vallen er schatten aan Belpop-verhalen te rapen, ook in Sint-Niklaas. Hoog tijd om die rijkdom in kaart te brengen dus!

De wandelroute is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). De twee hebben zich helemaal ingewerkt in het erfgoed van de stad. Zo lopen we langs de grootste instrumentenwinkel van het land, kruisen we de wieg van de allereerste protestsong en nemen we een duik in het rijke jazz-verleden van onze stad.

Alles wat je nodig hebt zijn stapschoenen en een smartphone. Op verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het routeplan kan je vanaf 1 februari afhalen op de dienst toerisme, of downloaden via de website van het CC of Belpop Bonanza.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer