Poolse pantserbrigade

Armoured Wings / Gepantserde Vleugels

26 oktober tot 17 november
STeM
Expo Herdenking
You are viewing an archived page. The info on this page may no longer be up to date.

Deze internationale tentoonstelling, die vorig jaar in Warschau en Gdansk te zien was, startte in april van dit jaar aan een rondreis langs diverse Vlaamse steden en is in Sint-Niklaas te bezichtigen van 26 oktober tot en met 17 november.

Social media sharing

De expo volgt het traject van de bevrijding van Vlaanderen in september-oktober 1944 door de Eerste Poolse Pantserdivisie onder het bevel van generaal Stanislaw Maczek. Talrijke voorwerpen, documenten en beeldmateriaal uit openbare en persoonlijke archieven, aangevuld met multimediale toepassingen, brengen de moedige strijd van de Poolse soldaten in herinnering. Wase gemeentearchieven en heemkundige kringen vullen de tentoonstelling aan met extra materiaal uit hun collecties. Zo krijgt deze expo ook een sterke regionale toets.

 

De Bevrijding

Naast de expositie Gepantserde Vleugels / Armoured Wings, worden nog allerlei activiteiten georganiseerd om de verjaardag van de bevrijding van onze stad te herdenken. Een overzicht van deze activiteiten kan je op een aparte pagina op deze site terugvinden.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer