Paul Snoek met drie katten © Paul Teughels

Archipel literair festival

30 maart tot 7 april
Binnenstad
Festival

ARCHIPEL, het literair festival van Sint-Niklaas, zet naar jaarlijkse traditie de literatuur in bloei. De Bib, het Cultuurcentrum, de boekhandelaars van de stad, en tal van andere cultuurpartners zorgen opnieuw voor een aantrekkelijk en gevarieerd programma op diverse locaties in de stad.

Social media sharing

Het is nu al uitkijken naar Els Snick en de briefwisseling tussen twee zwervers uit de wereldliteratuur, Stefan Zweig en Joseph Roth. Of wat dacht u van schalkse ruiter Johan De Vos, die een jaar lang op zoek ging naar schoonheden in Charleroi. Chris De Stoop brengt de universele tragiek van vluchtelingen terug tot het verhaal van twee mensen. Ook Gaea Schoeters, die in haar nieuwe roman zonder titel #1 een queeste doet naar het wezen van de zelfzuchtige liefde en de kunst, staat op het podium.

Archipel doet ook uitstapjes naar de filosofie en de schilderkunst, met lezingen van Eric Rinckhout over de Wase kunstenares Ilse D’Hollander en Peter Venmans over “discretie”.

In samenwerking met de universiteit Gent en het Poëziecentrum werd een programma rond dichter Paul Snoek op touw gezet. De uitreiking van de driejaarlijkse Paul Snoekprijs wordt alvast één van de orgelpunten van een divers en hoogstaand festival.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer