Mercator
Sint-Nicolaaskerk
Mercator

4 x aperitiefwandeling door Sint-Niklaas

7 juli van
Gratis Wandelen

Deze zomer worden er 4 aperitiefwandelingen georganiseerd in de stad. Ontdek de stad vanuit de Sint-Nicolaaskerk. Elke maand staan onze gidsen klaar om een ander deel van de stad uit de doeken te doen. Achteraf wordt u verwent met een drankje. Ontdek hieronder het programma.

Social media sharing

Laten we klinken op onze stad!

Deze zomer staan de Vlaamse Meesters centraal, met 4 aperitief wandelingen willen we u kennis laten maken met de Vlaamse meester Sint-Nicolaaskerk en uniek stukje Sint-Niklaas.

Zondag 2 juni van 10u tot 12u - Mercator, Vlaamse Meester van de cartografie

Gerard Mercator, de Vlaamse meester van de cartografie, liet ook hel wat sporen na in Sint-Niklaas. Na een ontdekking van de Sint-Nicolaaskerk, ontdek je de hemel en aardglobe van de wereldberoemde Waaslander. Ook een verboren parel van Lucas Faydherbe komt aan bod. Dit alles onder leiding van onze stadsgids Sandra Van Cauwenberghe. Na de wandeling krijgt iedereen een drankje aangeboden als afsluiter.

Interesse? schrijf u gratis in via de dienst toerisme!

Zondag 7 juli van 10u tot 12u - Meesterlijke Muurschilderingen

Aan beide zijden van de grootste markt van België, gaan de Sint-Nicolaaskerk – thuis van Pieter Thijs’ meesterwerk ‘De Kruisafneming’. – en de Onze-Lieve-Vrouwkerk met elkaar de dialoog aan. In het interieur van die laatste ontdekken we de onwaarschijnlijke schilderprestaties van Guffens en Swerts. We sluiten af met een drankje. O.l.v. stadsgids Christine De Brabandere.

Interesse? schrijf u gratis in via de dienst toerisme!

Zondag 4 augustus van 10u tot 12u - Vlaamse Meesters uit het interbellum

Van de 8 eeuwen oude Sint-Nicolaaskerk maken we een reuzesprong naar de 20ste eeuw. Stadsgids Marie Guyssens vertelt over vader en zoon Waterschoot, slechts 2 van de vele visionaire architecten die het stadsbeeld van Sint-Niklaas in de jaren ’20 en ’30 vorm gaven. Als meester-bouwers drukten zij hun stempel: pareltjes van architectuur die ook nu nog te bewonderen zijn. Afsluiten doen we met een drankje.

Interesse? schrijf u gratis in via de dienst toerisme!

Zondag 1 september van 10u tot 12u - Sint-Nicolaas, Sinterklaas en Sint-Niklaas

Hij is alom tegenwoordig: op het aan hem gewijde altaar in zijn naamskerk, in de onvolprezen kerkschat en als reuzenstandbeeld, de lieveling van alle toeristen, op de Grote Markt. Startend in de hoofdkerk, maken we een historische rondwandeling door de stadskern. Stadgids Veerle Baert vertelt je de weetjes over de stad en sluit deze toeristische topper af met een glaasje.

Interesse? schrijf u gratis in via de dienst toerisme!

 

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer