Onderwijs in een gekleurde samenleving

Onderwijs in een gekleurde samenleving

Diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs kunnen perfect samengaan. Professor Orhan Agirdag toont dat aan met vele voorbeelden van scholen in binnen- en buitenland. Hij vindt die te weinig terug in onze lerarenopleiding en geeft aan hoe we dit kunnen verbeteren.

Diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs kunnen perfect samengaan. Daar bestaat voldoende wetenschappelijk bewijs voor. Het blijkt ook uit de vele voorbeelden van scholen in binnen- en buitenland. Helaas vind je die te weinig terug in de cursussen die de toekomstige generaties professionals klaar moeten stomen. Met zijn boek “Onderwijs in een gekleurde samenleving”, wil professor Orhan Agirdag (KU Leuven & UvA) dat veranderen op basis van een empirisch onderbouwd verhaal. Tijdens deze lezing zal hij enkele inzichten uit zijn boek kort toelichten en stilstaan bij een aantal praktijkvoorbeelden om het roer zelf om te gooien.
Steven Audenaert, docent aan de lerarenopleiding van Odisee reageert als eerste kort vanuit zijn praktijk op deze lezing. En dan is er natuurlijk nog de gelegenheid om hierover met elkaar in gesprek te gaan.
Achteraf ben je heel erg welkom om nog wat na te praten in de bar van Café Odisee.
Inschrijven is noodzakelijk.

In samenwerking met Bibliotheek Sint-Niklaas, Odisee

Activity Members: Orhan Agirdag

Info
Waar
Odisee Hogeschool Campus Sint-Niklaas
Wanneer
-
Prijs

Basistarief 5,00

Met korting - 0.00 0,00

Organisator
Avansa Waas-en-Dender
Haal meer uit je activiteit met de Kansenpas

Met de gratis kansenpas krijg je een fikse korting op tal van activiteiten en evenementen in Sint-Niklaas.

Jouw evenement op deze website? Dat kan!

Voeg je evenement toe aan de UiTdatabank. Daarna verschijnt je evenement automatisch op onze website. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer