Hakkeborddag

Hakkeborddag // workshop

Het hakkebord is één van de voorlopers van het klavecimbel en de piano. Het trapeziumvormig instrument wordt bespeeld door met hamertjes op de snaren te slaan.

Een beetje ten onrechte is deze plankzither op de muzikale achtergrond geraakt.
Gelukkig zijn er nog Muziekmozaïek (Stage Traditionele Muziek in Gooik), Westelfolk (Westerlo) en het CMB (Puurs) die het instrument koesteren. En natuurlijk uw eigenste folkclub met intitiatiefnemer Pieter Blondelle.
Tijdens het culturele seizoen 2022-2023 organiseren we samen drie hakkeborddagen. ‘Hakkeborders’ vinden elkaar om samen te spelen, repertoire uit te bouwen en speeltechniek bij te schaven.

Dit is de derde en laatste hakkeborddag in de reeks met aansluitend een hakkebordconcert van Val Cortoni, meer info hier.

Praktisch:
Start: 10 uur
Pauze en middagmaal: 12 uur
Lezing Val Cortoni: 13 uur
Speelsessie: na lezing tot 15:30
concert vanaf 16 uur
Deelname in de kosten: € 15 (inbegrepen broodmaaltijd), ter plekke af te rekenen (het concert kunnen deelnemers aan de ledenprijs van Muziekclub 't Ey meemaken - € 12 - mits inschrijven via de ticketlink van het concert.
Inschrijven (a.u.b.): pieter.blondelle@skynet.be

Info
Waar
't Ey
Wanneer
- (12:00-18:00)
Prijs

Basistarief 15,00

Organisator
Muziekclub 't Ey
Haal meer uit je activiteit met de Kansenpas

Met de gratis kansenpas krijg je een fikse korting op tal van activiteiten en evenementen in Sint-Niklaas.

Jouw evenement op deze website? Dat kan!

Voeg je evenement toe aan de UiTdatabank. Daarna verschijnt je evenement automatisch op onze website. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer