Europese dag van de talen 2022

Europese dag van de Talen 2022: Pentaglossa

Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

TTQ60 wordt Pentaglossa

Vijftalige quiz in Sint-Niklaas! Hoe het zover is gekomen… Op 12 mei 2022 werd op initiatief van ADTTS-Abingdon and District Twin Towns Society en in het raam van de zestigste verjaardag van de Sint-Niklase stedenverzustering een ludiek toeristisch spel rond Abingdon-on-Thames, Colmar, Lucca, Schongau en Sint-Niklaas gezoomd. Die Twin Towns Quiz werd ontworpen en in het Engels gepresenteerd door Sint-Niklazenaar Herman Cole, met assistentie van zijn oudste zoon Thomas. Als Ere-Belleman van Abingdon en Ereburger van zusterstad Lucca animeerde Herman Cole in TTQ60 een twintigtal deelnemende teams uit alle windrichtingen. Guido De Bruyne uit Sint-Niklaas kwam als overwinnaar uit de bus.

Nadat pogingen mislukt waren om in samenwerking met Anfiteatro-amici della cultura italiana- en met Villaggio Europa in Lucca- een tweetalige versie te zoomen, werd beslist over te stappen op een live quiz in de vijf talen van de jumelage: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans. En dat uitgerekend op de Europese Dag van de Talen maandag 26 september 2022 om 20.00 uur. De quiz wordt nu gespeeld in de SOB op het Heymanplein te Sint-Niklaas en draagt nu als naam Pentaglossa. In het Grieks staat ‘penta’ voor vijf en ‘glossa’ voor taal.

Er is plaats voor max. 60 (zestig!) deelnemers d.w.z. twintig teams van drie spelers. Eén ervan dient Italiaans en Duits te kunnen volgen, één ervan kan maar best wat jumelagewetenschap hebben gestudeerd. Supporters zijn hartelijk welkom.

Herman Cole, gewezen taalanimator Italiaans bij LBC Volwassenenonderwijs, zal instaan voor de veeltalige presentatie, al is zijn Duits niet 100% wasserdicht. Deelnemen is kosteloos. Er is een kleine maar fijne prijzentafel. De quiz loopt in samenwerking met Anfiteatro-amici della cultura italiana.

PRAKTISCH
Pentaglossa vindt plaats op maandag 26 september om 20.00 uur in de SOB op het Heymanplein te Sint-Niklaas. De inschrijvingen lopen via internationalesamenwerking@sint-niklaas.be en sluiten op 20 september. Vermeld duidelijk de roepnaam van het trio. Er is plaats voor twintig teams van drie.

Info
Waar
de Bib Sint-Niklaas
Wanneer
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.
Haal meer uit je activiteit met de Kansenpas

Met de gratis kansenpas krijg je een fikse korting op tal van activiteiten en evenementen in Sint-Niklaas.

Jouw evenement op deze website? Dat kan!

Voeg je evenement toe aan de UiTdatabank. Daarna verschijnt je evenement automatisch op onze website. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer